Taaie Tiller opened!

Posted: 2017-05-16. | By: - 3 Comments

De Taaie Tiller is geopend! Met een spectaculaire openingsplons vlak na negen uur op dinsdagavond 9 Mei 2017 is de Taaie Tiller begonnen aan zijn eindeloze opdracht om telkens weer de last van 300 kg uit het water op te tillen en van 3 meter hoogte te laten plonzen. Dit om u, de kijker, aan te moedigen de moed nooit op te geven.

Voor de opening heeft de Universiteit Twente een mooi filmpje van de Taaie Tiller gemaakt die de tilbewegingen goed laat zien:

Het filmpje was ook te zien in de online publicatie over de Taaie Tiller in het NRC Handelsblad op dinsdag 9 Mei 2017: Taaie Tiller NRC 9 Mei 2017. Dit artikel is de dag er na ook verschenen in de gedrukte versie van het NRC.

De openingsavond op 9 Mei begon met een Studium Generale lezing over het verhaal, de achtergrond en de ontwikkeling van de Taaie Tiller door Volkert van der Wijk.

Vervolgens gaf Arnoud Odding (directeur Rijksmuseum Twenthe) een feestelijke toespraak...

... en drukte om precies 20:25 uur op de grote rode knop waarmee de Taaie Tiller in beweging werd gezet. 

Vanaf 20:30 uur volgde het aanschouwen van het tilproces buiten bij de vijver waarbij de spanning alsmaar toenam totdat de bevrijdende plons vlak na 21:00 uur een vrolijke triomf bij het publiek teweegbracht.  

Nu deze 'kleine' versie van de Taaie Tiller gereed is, gaan we verder met de grote Taaie Tiller die in de Maas in Rotterdam moet komen. Uiteraard zal de voortgang hiervan te volgen zijn op deze Taaie Tiller website. Voor nu sluiten we deze blog. We wensen u ontzettend veel kijkplezier op de campus van de Universiteit Twente waar de Taaie Tiller dagelijks in werking te zien is (zie de tijden elders op de website).

Ontzettend veel dank gaat uit naar de sponsoren, de Universiteit Twente, en de vele personen en studenten die door hun hulp en ondersteuning de realisatie van de Taaie Tiller hebben mogelijk gemaakt. Het was een fantastische samenwerking! 

 

The Taaie Tiller is supported by:

About


The Taaie Tiller is a moving sculpture (kinetic art) driven by windpower and waterpower - go-getter that doesn't know of stopping - drama and delight - swelling excitement and smashing sensation - center of attention

 

Copyright


2020 © All material on this website is Copyright protected. All rights reserved. Taaie Tiller is a registered trademark.

 

Author


Volkert van der Wijk